Dat we zonnebrandcrème moeten gaan gebruiken in de strijd tegen huidveroudering is ons inmiddels wel duidelijk; overal wordt er geadviseerd een zonnebrandcrème te gebruiken om de huid te beschermen tegen UV straling. Het lijkt er een beetje op dat alles goed is, als er maar een UV filter inzit… Want daar gaat het om toch?
Gelukkig worden wij steeds meer bewust van wat wij op onze huid smeren. Want is een zonnebrandcrème wel zo goed voor ons lichaam? Wat smeren we eigenlijk op onze huid? En hoe kies ik een goede zonnebrandcrème? Hoewel het goed is om ongeveer 30 minuten (afhankelijk van je huidtype!) onbeschermd te genieten van de positieve effecten van de zon is een goede zonnebrandcrème een must in de strijd tegen huidveroudering en bescherming tegen huidkanker.
Er zijn talloze zonnebrandcrèmes te koop. Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een zonnebrandcrème?
Allereerst kun je kijken naar welke zonnefilter er gebruikt wordt in een product. Er zijn helaas veel te veel zonneproducten op de markt met schadelijke chemische zonnefilters die door het lichaam kunnen worden opgenomen en in de bloedbaan terecht komen en daar een hormoon verstorend effect uitoefenen. Je kunt je afvragen of het smeren van een dergelijk product wel gezond is.
Je kunt beter kiezen voor een product met een fysische zonnefilters zoals titaniumoxide en zinkoxide. Het nadeel van deze fysische zonnefilters is dat deze een witte waas achterlaten op de huid.
Tegenwoordig worden er zonnefilters ontwikkeld die niet of nauwelijks worden opgenomen door de huid , niet in bloedbaan terechtkomen én geen witte waas achterlaten op de huid. Deze producten zijn vaak duurder vanwege het productieproces maar ze zijn wel een stuk gezonder voor je huid & lichaam! Voorbeelden van deze zonnefilters zijn Tinosorb en Bemotrizinol.
Daarnaast bevat een goede zonnebrandcrème een mix van antioxidanten (bijvoorbeeld vitamine A, C, E en Niacinamide B3) die huidveroudering vertragen en bescherming bieden tegen de vrije radicalen die vrijkomen door de absorptie van UV straling. Ook Aloë Vera mag niet ontbreken in je zonnebrandcrème, het werkt voedend en herstellend op de huid.
Al met al kun je stellen dat de ene zonnebrandcrème de andere niet is. Je kunt je afvragen of het smeren met een zonnebrandcrème met chemische filters en andere schadelijke ingrediënten opweegt tegen de schadelijke effecten van UV straling.
Hannah heeft een lijn van zonneproducten ontwikkeld die voorzien zijn van de juiste zonnefilters. Dit zijn luxe crèmes die je dagcrème kunnen vervangen (je hebt dus maar 1 crème nodig). Naast de juiste zonnefilters bevatten ze o.a. zoethout-extract ter voorkoming van pigmentvlekken, niacinamide en macadamia om vocht- en vettekorten aan te vullen, Ginkgo Biloba en Vitamines A,C & E als huidverbeterende ingrediënten zodat je verantwoord kunt genieten van de zonnestralen. Naast dat je huid heel mooi egaal bruin wordt ben je ook bezig met zichtbare huidverbetering, ik wil niets anders meer!
- hannah Fade Treatment met SPF10 is voor de getinte tot donkere huid
- hannah High Quality met SPF15 is voor de lichte tot licht getinte huid
- hannah Juvi Protect met SPF30 is voor de zeer lichte tot lichte huid
- hannah BodyShield met SPF50 is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en kinderen die langdurig in de zon zitten