Geniet van kosteloze verzending voor bestellingen boven de €100,- binnen Nederland!

Schoonheid, wat is dat?

Steeds vaker word ik ermee geconfronteerd hoezeer we ons uiterlijk willen veranderen. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair therapeut is dit de basis van mijn werkzaamheden; Verandering.

Mijn insteek is altijd geweest; optimaliseer de schoonheid die je al hebt. Want in mijn ogen is iedereen mooi en heeft iedereen de potentie om je ook mooi te voelen.

We leven in een wereld waar we onze lippen laten vergroten, onze taille laten aanpassen, een beetje botox om rimpels te verdoezelen; het kan allemaal!

De vraag die ik mezelf stel is; waarom doen mensen dat? Jarenlang sprak ik met mensen in de salon en daarbuiten over dit onderwerp en ik kwam tot de conclusie dat de dieperliggende betekenis van deze acties heel vaak te maken heeft met een gebrek aan eigenwaarde en zelfliefde. Niet tevreden zijn met je uiterlijk. En dit raakt me, want ik herken het. Niet meedoen, er niet bij horen, afgewezen worden omdat je niet bent zoals iedereen. Voor de lezers die mijn vroegere ik niet kennen; ik was in mijn kindertijd te dik, onzeker en kwetsbaar. Ik werd gepest (lees: na school in elkaar geslagen) en ik wilde niets liever dan mooi zijn en erbij horen. Dit zorgde ervoor dat ik niet mezelf was, aanpassen aan mensen waarmee ik omging werd mijn natuurlijke strategie. Alles om maar niet weer het buitenbeentje te zijn. Totdat ik erachter kwam dat ik zover verwijderd was van mezelf dat ik niet eens meer wist wie ik was. Wat vind ik mooi? Waar word ik blij van? Wat vind ik belangrijk in vriendschappen en relaties? Dit was het begin van een ommekeer, dat gepaard ging met veel verlies en moeilijke momenten. Achteraf gezien ben ik dankbaar voor deze periode, want ik heb de kans gekregen opnieuw te beginnen en weer mezelf te worden.

Terug naar het onderwerp van deze blog; Schoonheid, wat is dat? Ik ga bij mezelf te rade wat maakt dat ik iemand mooi vind? Ik kom erachter dat dit weinig met uiterlijk te maken heeft. Meer met een uitstraling, een tevredenheid , zelfzekerheid en authenciteit. Jezelf durven zijn. Jezelf de moeite waard vinden om je lichaam te voeden en te verzorgen met de dingen die je positief stimuleren. Je eigen schoonheid omarmen en optimaliseren geeft een gevoel van zelfverzekerd zijn.

Ik ben dankbaar dat ik hier een bijdrage aan mag leveren, ik hoop dat dit inspirerend voor je is. Ik heb zelf mogen ervaren hoe is het om jezelf niet de moeite waard te vinden. Maar ook hoe het is om dit wel te voelen en dat gun ik jou ook!⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#ideaalbeeld #idealencreeerenwezelf #vrouw #vrouwzijn #vrouwenpower #onzekerheden #kracht #eigenwaarde #zelfliefde #zelfacceptatie #mindset #zekerheid #zelfvertouwen #charme #uniekzijn #zijnwiejebent #besteversievanjezelf #healthylifestyle #healthymindset #skincare #bewustleven #mooiehuid #mooiouderworden #natuurlijkjezelfzijn #skinics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *