Geniet van kosteloze verzending voor bestellingen boven de €100,- binnen Nederland!

Suiker, de nieuwe verouderingsversneller?

 

We weten allemaal dat we van suiker dikker worden en dat suiker vele gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Maar wist je dat teveel suiker ook van invloed kan zijn op je huid? Aan suiker denken we vaak aan snoep, koek en gebak. Tegenwoordig zitten er heel veel verborgen suikers in voorverpakt voedsel en kruidenmixen. En laten we ook de bewerkte koolhydraten niet vergeten, want deze worden door je lichaam omgezet in suikers.

 

Wat doet suiker eigenlijk met je huid?

Op het moment dat je lichaam teveel suiker moet verwerken binden de suikermoleculen zich aan eiwitmoleculen in je lichaam, dit wordt glycatie genoemd. Je kunt het zien als een soort versuikering van je eiwitten en deze versuikerde eiwitten worden AGE’s genoemd. Daar heb je vast wel al eens over gehoord. Alle lichaamscellen en weefsels bestaan voor een groot gedeelte uit eiwitten. Collageen en elastine zijn ook eiwitten, door deze versuikering kunnen ze niet meer optimaal functioneren en sterven ze sneller af. Dit heeft (huid)veroudering tot gevolg.

Hoe meer suiker je eet, hoe meer glycatie er optreedt. Hierdoor kan je collageen dus worden aangetast. Wil je op tot op latere leeftijd een mooie gezonde huid behouden is het raadzaam te letten op je suikerinname. Vaak zijn we (onbewust) verslaafd aan suikers, Dit kun je herkennen aan het feit dat je steeds zin hebt in eten. Je lichaam is eraan gewend steeds voedsel te verteren en als je een paar uur niets hebt gegeten word je moe, futloos en misschien wel chagrijnig 😉

Herken je jezelf in dit verhaal?  Dan kan het vegan detox programma je helpen te resetten zodat je minder moeite hebt met een nieuwe, gezondere leefstijl 🙂

 

Algemene voedingstips voor een mooie huid zijn:

meer groenten eten (500 gram per dag)

dit kun je heel gemakkelijk bereiken door je aan je ontbijt groente toe te voegen (denk ook eens aan een smoothie), je lunch eens te vervangen door een salade of een soep en je avondeten te laten bestaan uit meer groenten en minder koolhydraten.

-goede vetten nemen zoals avocado, kokosolie, ghee, olijfolie van goede kwaliteit, noten, vis etc.

Goede vetten zijn ontzettend belangrijk! In tegenstelling tot heel veel gezondheidsadviezen word je van goede vetten niet dik, ze geven je juist een verzadigd gevoel en houden je bloedsuikerspiegel stabiel. Goede vetten zijn daarnaast super goed voor je hersenen 🙂

-minder zuivel

voor het in stand houden van een mooie huid is het van belang zuivel te laten staan. Zuivel stimuleert de bloedsuikerspiegel negatief en zuivel bevat veel groeihormonen. Deze kunnen een onzuivere en acne huid veroorzaken.

-zuiver water drinken

Dit klinkt vanzelfsprekend, maar wist je dat in kraamwater nog veel resten van medicijnen, microplastics, pesticiden en hormonen te vinden zijn?  Ons lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Als wij dagelijks optimaal water drinken, dan wordt ons lichaam beter gevoed en kunnen afvalstoffen efficiënter worden afgevoerd. Hierdoor blijven we gezonder. Natuurlijk bronwater, zoals wij dat kennen, ontstaat doordat regenwater langzaam door diverse bodemlagen sijpelt. Hierdoor wordt het water gefilterd en neemt het belangrijke mineralen en sporenelementen op. De Aqualine waterfiltersystemen bootsen dit proces na en filteren o.a. lood, GenX, virussen, bacteriën, zware metalen, medicijnresten, pesticiden, chloor, microplastics en hormoonresten uit het water. Dit is een investering waar je geen spijt van krijgt!

 

Heb je nog vragen n.a.v. deze blog? Stel ze me gerust 🙂

Liefs, Jennifer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *