Geniet van kosteloze verzending voor bestellingen boven de €100,- binnen Nederland!

Waarom een dagelijkse dosis omega 3 geen overbodige luxe is

Door onze huidige westerse leefstijl krijgen wij ongevraagd veel omega 6 binnen en weinig omega 3. Deze onbalans kan voor subtiele ongemakken zorgen zoals een droge huid of ontstekingen in je huid. omega 6 werkt ontstekingsbevorderend en omega 3 juist onstekingsverlagend. Omega 6 zit in zonnebloemolie (wordt heel veel gebruikt in kant en klaar producten en comfort food) margarine, koekjes, chips , noten en graan gevoerd vlees. omega 3 zit in zeevoedsel en grasgevoerd vlees.

De balans is vaak ver te zoeken, 80% van de Nederlanders heeft te weinig omega 3 ten opzichte van omega 6 in het bloed. Waardevol is het om dan ook te kijken naar hoe je de omega 6 inname kunt beperken en voedingsmiddelen waar omega 6 aan is toegevoegd zoveel mogelijk te vermijden. 2 x per week zeevoedsel eten zou al enorm helpen de balans tussen de 2 omega’s terug te vinden. In de praktijk blijkt echter dat we dit veel te weinig doen. Een goede omega 3/6 verhouding levert ook minder hart-en vaatziekten, depressies en verschillende soorten kanker op. Het heeft écht een gezondheid bevorderende werking.

Zelf eet ik veel te weinig vis, dus ik neem dagelijks een omega 3 supplement van goede kwaliteit. Hiervan is de totoxwaarde van belang. In hoeverre is de visolie geoxideerd? Oxidatie kun je vergelijken met roesten, het verbinden van de vetzuren met zuurstof. De vetzuren worden dan aangetast. De omega’s bederven, worden ranzig, gaan ruiken (vislucht) en het allerbelangrijkste effect: de omega-3 vetzuren worden slechter opgenomen. De totoxwaarde visolie geeft aan in hoeverre de visolie “ranzig” is. Slechte kwaliteit visolie capsules kun je beter niet nemen! Deze belasten je lichaam juist in negatieve zin dus let hier goed op bij aanschaf 🙂

tip: snijd altijd een visolie capsule open. Ruikt hij naar vis? Dan is hij geoxideerd. Ook als je last hebt op oprispingen is dat een teken dat de visolie is geoxideerd. Zelf neem ik altijd de beste kwaliteit visolie van Sckin Nutrition, hierbij weet ik zeker dat ik een hoge dosering binnen krijg die niet ranzig is! Deze visolie is gemaakt van Alaska vis en ondersteunt ons hart en bloedvaten, een soepele huid en verlaagd ontstekingen.  Totoxwaarde <5. Omega-3 vetzuren ondersteunen een goede hormoonhuishouding.
Omega+ zorgt voor een betere hersenstofwisseling, focus en geheugen. Tevens verhogen ze de vetverbranding. Je bestelt hem eenvoudig in de webshop!

Liefs,

Jennifer