Geniet van kosteloze verzending voor bestellingen boven de €100,- binnen Nederland!

Wat je kunt doen om acne effectief aan te pakken

Acne behandeling Echt - Skinics in Echt - Schoonheidssalon Echt - Schoonheidsspecialiste Echt

 

 

Acne komt lang niet alleen voor in de pubertijd, veel mensen hebben er ook na de pubertijd last van. Een huid met onzuiverheden en ontstekingen wordt vaak gezien als een acnehuid. Deze huid is meestal erg gevoelig en geïrriteerd.

Als je last hebt van acne of een onzuivere huid is een plan van aanpak mét goede thuisverzorging van essentieel belang. Acne is niet binnen een week op te lossen, je moet er geduld voor hebben.

-Acnebehandeling in de salon: Zoals gezegd vergt de aanpak van acne geduld én inzet. Ook moet je bereid zijn producten aan te schaffen om de behandeling thuis voort te zetten, anders kun je niet verwachten dat de acne wordt verminderd. Dit zullen producten zijn op basis van fruitzuren die de huid dunner maken. Acnebehandelingen in de salon worden veelal vergoedt door zorgverzekeraars. Houd er rekening mee dat je voor de aanpak van acne wekelijks of 2-wekelijks in de salon een behandeling dient te ondergaan, deze wordt, als de acne onder controle is, afgebouwd naar een onderhoudsbehandeling een keer per 6 weken.

Naast structurele acnebehandelingen in de salon kun je je huid dagelijks verzorgen met de juiste producten, zo zorg je ervoor dat acne aangepakt wordt;

-exfoliëren: Ontdoe je huid 2 keer per week van dode hoorncellen, deze zorgen ervoor dat je poriën verstoppen. Door de enzymatic peeling en active lotion op basis van fruitzuren te gebruiken zorg je ervoor dat je poriën open blijven en minder snel gaan verstoppen. Ga niet zomaar zelf aan de slag met producten op basis van fruitzuren, laat je goed adviseren over het gebruik door een huidcoach!

 

hannah Active Lotion 125ml hannah Enzymatic Skin Peeling 40ml.PNG

 

-voeden: door de juiste werkstoffen te gebruiken die de talgproductie tegengaan. We maken de huid dunner door het gebruik van peelings en fruitzuren (nemen), belangrijk is dat je de huid daarnaast ook voedt met de juiste werkstoffen (geven). Een huid die behandeld wordt met fruitzuren heeft veel meer voeding nodig dan gebruikelijk. Soms kan de huid erg droog worden en schraal aanvoelen. Je kunt dan meerdere keren per dag smeren met een voedende crème.  De clearity cream van hannah is een absolute aanrader bij acne en/of een onzuivere huid. Deze crème op basis van pompoenextract en mais werkt anti irriterend en talg regulerend.

 

hannah Clearity Cream sfeerfoto

Producten die je beter kunt mijden als je last hebt van acne zijn minerale oliën zoals paraffine, lanoline en vaseline. Deze producten verstoppen de poriën en kunnen acne verergeren. Wist je dat bepaalde voedingssupplementen zoals omega 3 vetzuren en vitamine D 3 een gunstige invloed kunnen hebben op acne? Ik adviseer wel altijd om deze supplementen bij een natuurwinkel te halen, veel van wat er in de winkel staat (vaak grote merken) bevatten lage doseringen vitamines en veel toegevoegde synthetische ingrediënten die ons lichaam weer moet afbreken.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *