Vrije Radicalen

Je hoort er veel over, maar wat zijn vrije radicalen en waarom is het belangrijk om er iets aan doen? Wat hebben vrije radicalen met rimpelvorming te maken?

In deze blog ga ik het je uitleggen.

De vorming van vrij radicalen gebeurt van nature in ons lichaam. Iedere keer dat wij eten bijvoorbeeld, worden er vrij radicalen aangemaakt om potentiële ziekteverwekkers onschadelijk te maken. In kleine hoeveelheden zijn ze nuttig en hebben ze een beschermende functie.

Het wordt een probleem als er teveel vrije radicalen in het lichaam aanwezig zijn, omdat deze vrije radicalen zich dan niet binden aan ziekteverwekkers, maar ook aan gezonde cellen. Dit heet oxidatieve stress. De gezonde cellen worden dan beschadigd en kunnen niet goed meer functioneren. Gevolgen zijn een snellere veroudering, pigmentvlekken, roodheden in de huid, maar ook het ontstaan van allerlei ziektes wordt steeds meer toegeschreven aan een overdosis vrije radicalen in het lichaam.

Vrije radicalen worden dus deels aangemaakt in ons lichaam om ons te beschermen, een overdosis heeft juist een averechts effect en beschadigd onze goed werkende, gezonde cellen. Met je levensstijl kun je invloed uitoefenen op de hoeveelheid vrije radicalen in je lichaam. Alles wat je eet in van belang, eet jij suikerrijk en bewerkt voedsel? Dan komen er veel meer vrije radicalen vrij dan wanneer je meer natuurlijk eet (zonder veel bewerking). Daarnaast veroorzaken roken, alcohol, medicijngebruik, stress en luchtvervuiling ook een teveel aan vrije radicalen.

Dit is dus ook weer de bevestiging dat je voor het krijgen én behouden van een mooie huid niet alleen maar de juiste producten moet smeren, je cellen vormen de basis van alles. Pak het probleem dan ook bij de kern aan en je zult duurzame, mooie resultaten behouden.

Wat kunnen we doen om de vrij radicalen niet de overhand te laten nemen? Gelukkig is er genoeg te doen!

Laten we beginnen met wat je zélf kunt doen om het verouderingsproces , en dus rimpelvorming, te verminderen

 

-Antioxidanten uit voeding

Deze stofjes zijn super krachtig en maken vrije radicalen onschadelijk, Ze voorkomen dat vrije radicalen zich gaan binden aan gezonde cellen door zichzelf op te offeren. Antioxidanten voorkomen oxidatieve stress! De meest simpele manier om voldoende antioxidanten binnen te krijgen is door middel van voeding. Groenten en fruit zitten er vol mee, eet ze dus rijkelijk. In het bijzonder blauwe bessen, kersen, pruimen , citroenen, sinaasappel, donkere bladgroenten, broccoli, wortels, tomaten, olijven, noten, knoflook en uien. De collageenpoeders van Sckinnutrition bevatten ook hoge concentraties antioxidanten waaronder lycopeen, astaxanthine, kurkuma, groene thee extract, quercetine en resveratrol. Deze combinaties zijn uiterst krachtig. Dagelijks in te nemen als aanvulling op je gezonde levensstijl 😉

Lukt het jou om 500 gram groenten per dag in te nemen?

 

-Anti oxidanten in huidverzorging

Omdat we ook veel blootgesteld worden aan vrije radicalen door externe factoren zoals (UV)straling en luchtvervuiling is het raadzaam om huidverzorgingsproducten te gebruiken die een hoge dosis antioxidanten bevatten. Bepaalde antioxidanten zijn in het bijzonder heel krachtig, zeker wanneer je ze combineert. Dit zijn onder andere vitamine C + E en ferulinezuur. Wist je dat de producten van Eminence boordevol krachtige antioxidanten zitten? Het Citrus & Kale Potent C+E Serum reduceert vrije radicaal schade met 47% in 3 uur! De producten zijn uiterst krachtig omdat ze voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Dit is mijn persoonlijke top 3 om vrije radicaalschade aan te pakken via huidverzorging:

  1. Citrus & Kale Potent C+E Serum
  2. Lime Refresh Tonique
  3. Citrus & Kale Potent C+E Masque

 

 

-Leefstijloptimalisatie

Verder kun je gebruik maken van de leefstijltips om ervoor te zorgen dat de vrije radicaal schade in je lichaam vermindert. Dit zijn onder meer:

 

Heb jij advies nodig over je levensstijl of over je huidverzorgingsroutine? Je mag me altijd mailen via huidverbetering@skinics.nl

 

Liefs,

Jennifer